A glutén bontó enzim a glutenenzym!
Mindenki aki gluténérzékeny,és aki kiakarja zárni a glutént.
Glutén Enzym egy speciális
fehérjebontó emésztési enzimet tartalmaz, a
Prolil-oligopeptidázt, amely a glutén
komplexumot lebontja, tehát tudományosan
igazoltan a glutén komplex immunogén hatású
alkotórészeit lebontja. Ezen módon lehetséges
az étkezések alatt, vagy azt követően a csekély
mennyiségű glutén tartalmat, vagy rejtett glutént
lebontani.
Sajnos egyre több ember érintett a lisztérzékenység témájában az utóbbi években pláne, és a statisztika évről-évre nő. Ennek számos oka van, a gabonák és a pékáruk minőségének a romlása (a gyors eljárással készült pékáruk GLUTÉNTARTALMA jóval magasabb, mint korábban), a vegyi anyagok,melyek napi szinten gondoskodnak arról,hogy a bélflóránkat tönkretegyék (permetszerek,adalékanyagok,hormonkezelés húskészítmények,gyógyszerek stb.). És a lisztérzékenységgel nem csak születni lehet, hanem ez sajnos ki is alakulhat. Ezért nagyon fontos mindent megtenni azért, hogy ne fejlődjön ki. És sajnos számos olyan eset van, hogy hiába okoz panaszokat a glutén fogyasztása, ez nem minden esetben bizonyítható orvosilag.Nem beszélve arról,hogy akinek orvosilag ez bizonyítva is van,teljes mértékben nem lehet elkerülni (minden kész gluténmentes termék is tartalmaz valamennyi glutént, nem beszélve az éttermekről illetve a vendégségről, ahol ha csak származék szinten is találkozik vele a szervezet, már az probléma lehet belőle (evőeszközök, edények, kenyérpirító, többször felhasznált olaj, fűszerek stb.). Döbbenet, hogy sokszor olyan élelmiszerek is tartalmaznak lisztet, amiről álmunkban sem gondoltuk volna pl.fagylalt. Magyarul szinte képtelenség teljes mértékben kizárni.
Mit tehet az ember?
Szerencsére már van erre is megoldás! A dr Wolz cég 50 éve foglalkozik táplálékkiegészítők kifejlesztésével és ez irányú kutatásokkal. Ez a cég nem 1-2 éve biznisz jelleggel foglalkozik ezzel a területtel. Ráadásul ez egy több generációs orvos család! Termékeik nagyon tiszták, könnyen hasznosítható formában vannak, magas hatóanyag tartalommal rendelkeznek. Úgy gondolom, hogy jó választás kipróbálni őket!Kifejlesztettek egy terméket,ami a glutén lebontását segíti! Ez fantasztikus,működik a dolog, Németországban gyógyszertárakban kapható a termék!
Kinek javasolt?
A lisztérzékenyek számára fejlesztették ki ezt a terméket,ami az orvosilag bizonyított cöliákia esetén arra szolgál, hogy az akarva-akaratlanul szervezetünkbe kerülő gluténszármazékokat semlegesítse, és segítse a VÉKONYBÉL és a bélbolyhok regenerálódását.
Akinél pedig inkább érzékenysége van a gluténre, és nem allergia, ami esetleg önmegfigyelés alapján vagy alternatív módszerekkel igazolható, azoknál pedig az étrend átalakítása mellett ugyancsak sokat tud segíteni, hogy ebből nagyobb probléma ne legyen, és támogassuk vele a szervezetet,emésztőrendszert,javítsuk vele a vitaminok felszívódását.
Számos olyan betegség és egészségügyi probléma van, melynek hátterében nem felfedezett emésztőrendszeri zavarok, és ebből kifolyólagosan felszívódási zavarok állnak. Haladjunk a korral, és előzzük meg a problémák kialakulását, illetve kezeljük a már meglévőket! Amiről nem szabad megfeledkezni, az a testmozgás és a rendszeres táplálkozás.Fogyasszák egészséggel, megéri!
Jó egészséget kívánok mindenkinek!